La Diputació i 62 ajuntaments celebren la primera gran trobada contra la violència masclista

Gent de l'Horta > Asociaciones > La Diputació i 62 ajuntaments celebren la primera gran trobada contra la violència masclista

Més d’un centenar de responsables municipals en matèria d’Igualtat han participat en la primera gran trobada de la Xarxa constituïda per l’àrea provincial d’Igualtat el 14 de novembre del passat any. La titular de l’àrea, Isabel García, ha donat la benvinguda a les i els participants agraint el treball conjunt que realitzen “per a donar la millor resposta davant la barbàrie masclista”, i ha deixat les portes d’esta xarxa de municipis “totalment obertes perquè altres ajuntaments continuen sumant-se a esta iniciativa”. Un any després de la seua creació, la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere compta amb més de 60 associats.

Participació dels municipis

En la jornada, celebrada en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de la UV, s’ha abordat la implantació de les polítiques d’igualtat en l’àmbit local, amb intervencions dels ajuntaments de Xàtiva, Tavernes de la Valldigna, Picanya, Xirivella i Aldaia. Les ponents han donat a conéixer les seues principals línies d’actuació a nivell local, com els fonaments morats de la Casa de les Dones de Xàtiva, el programa Irene de prevenció en Tavernes o la iniciativa Xirivella coeducadora.

L’agent d’Igualtat d’Alboraia, el coordinador de Serveis Socials de Benigànim, i la psicòloga de la Casa de la Dona de Quart han compartit les seues experiències en drets laborals de les dones i l’apoderament des de la diversitat. Mentre que les representants de Villar del Arzobispo, Utiel i Requena han compartit els reptes i dificultats de la dona en les zones rurals i la prevenció en l’àmbit educatiu.

Precisament la coeducació serà, al costat de l’atenció als menors, un dels eixos que vertebrarà el treball d’esta Xarxa de Municipis Protegits al llarg de la present legislatura. L’àrea provincial d’Igualtat subvencionarà este treball d’educació i sensibilització “no sols en els centres escolars, sinó en tot el teixit associatiu que estiga en contacte amb menors, des d’escoles esportives i d’estiu fins a associacions juvenils”, segons ha explicat Isabel García, responsable d’Igualtat de la Diputació.

Fotografies: Diputació de València