Compromis denúncia a l’Ajuntament per obrir el seu despatx amb els seus documents dins sense avís

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromis denúncia a l’Ajuntament per obrir el seu despatx amb els seus documents dins sense avís

El grup municipal de Compromis per Montcada ha presentat una denúncia en la Caserna de la Guàrdia Civil per un allanament del seu despatx municipal per a realitzar obres per part de l’Ajuntament “sense que s’haguera posat en coneixement de cap càrrec de la formació taronja perquè es retirara la documentació del partit mentre duraren les obres”, ha explicat Pep Esplà a Gent de L´Horta.

La denúncia presentada davant l’institut armat detalla que “com un regidor de Compromís, al acudir al despatx, és va trobar la porta oberta i que s’havia eliminat la paret modular que separa el recinte d’aquest grup amb el de Ciutadans. Això feia que la documentació confidencial estiguera a vista de tots, a més de papers tirats per terra.

Les obres realitzades en els despatxos municipals, segons ha pogut saber este periòdic realitzen un redistribució de l’espai en el qual ja no es compleix la regla de més espai a més vots. Per a entendre-ho bàsicament les obres castiguen a Compromís llevant-li espai de despatx per a afegir-ho a Ciutadans que va aconseguir menys vots en les últimes eleccions municipals. Aquest extrem va ser denunciat en l’últim ple per la regidor de Compromís, Núria Guillén.

El candidat Esplá també ha explicat que en la seua opinió es vulneren “drets fonamentals, dret a la intimitat personal i la llei de protecció de dades”. No entén a més “que al ser interpel·lat el regidor Martín Pérez la seua resposta no ens va aclarir res sobre aquest aplanament del nostre despatx”

Per últim Núria Guillén ha dit que “Tenim clar el perquè d’açó: son represalies pel contundent treball d’oposició cap al PSOE. Però no ens reprimiran, Compromís seguirà treballant per tots els veïns de la nostra ciutat per més que ens vulguen dificultar el nostre treball”.

La història es repeteix

Al gener de 2013 la Diputació, llavors governada pel PP, va ser escenari d’un succés que va tindre com a protagonista a la vicepresidenta tercera de la Diputació i diputada provincial del Partit Popular, Carlota Navarro, a la qual un jutge d’instrucció va prendre declaració després de la denúncia d’Esquerra Unida, per un suposat delicte d’aplanament del seu despatx.

L’incident va ocórrer el 15 de gener de 2013. La diputada provincial d’EU Rosa Pérez Garijo va denunciar que havien sorprés a Carlota Navarro registrant els armaris del grup, extrem que la denunciada va negar. Pérez Garijo va remetre una carta al president de la Diputació, Alfonso Rus, exigint-li una explicació i que en cap concepte es tornara a reproduir la situació.

Aproximadament a les 18.30 hores i fora de l’horari normal de funcionament de l’oficina del grup d’Esquerra Unida en la Diputació, la vicepresidenta tercera i diputada d’administració general, Carlota Navarro, va entrar en el nostre despatx i va començar a obrir els armaris d’aquest”, recollia l’escrit. La diputada va ser sorpresa per un col·laborador de Rosa Pérez Garijo, que estava en el despatx fora d’horari i va escoltar els sorolls. Davant la falta d’una explicació coherent, Esquerra Unida va presentar una denúncia en els jutjats al·legant que en el despatx no es podia entrar sense permís ni en contra de la voluntat de la formació.

Un jutge d’Instrucció de València va prendre declaració a la vicepresidenta tercera de la Diputació i diputada provincial del Partit Popular, Carlota Navarro, per entrar sense permís en el despatx d’Esquerra Unida. Navarro va assegurar que només volia que es netejaren les dependències, que la porta estava tancada amb clau i que va entrar en el despatx d’Esquerra Unida amb l’ajuda del vigilant de seguretat que tenia una còpia de la clau d’accés. La formació d’Esquerra Unida va dir que “un partit s’assembla a una personalitat jurídica pròpia i no es pot entrar en les seues instal·lacions sense el seu permís”