Comencen els treballs de desmuntatge I baixada de les campanes de la Parròquia de L´Assumpció a Alboraia

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Alboraia > Comencen els treballs de desmuntatge I baixada de les campanes de la Parròquia de L´Assumpció a Alboraia

Els treballs inicials s’han centrat en la baixada de les campanes de la torre i el seu trasllat als tallers per a la seua neteja i restauració, a més d’eliminar els equips de motorització que hagen deixat de ser útils, per a substituir-los per uns més moderns i nous. La restauració també consistirà en la recuperació acústica de les campanes mitjançant una neteja del bronze amb projecció de silicat d’alumini de gra fi, que no afecta a les inscripcions ni decoracions, eliminant totes les capes d’òxid, brutícia i restes de pintures.

Les campanes són les següents 6, ordenades per la seua grandària i pes: Campana 1 «Alçar a Déu», Campana 2 «Sant Pere», Campana 3 «Santíssim Sacrament», Campana 4 «Crist de la Providència», Campana 5 «Sant Cristòfol», Campana 6 «Santa María de L’assumpció». Són campanes de l’estil “esquila”, nom pres dels campanes utilitzades en ramaderia. La més gran és la número 6, que té un pes aproximat de 904kg i un diàmetre de 1160 mm. La majoria daten de l’any 1939, no obstant això la més moderna, la número 3, és de 1980, i la número 1, data de 1885, sent la més longeva i la més xicoteta, amb un pes de 21 kg i un diàmetre de 330 mm.

A algunes campanes també se’ls incorporarà un nou jou de fusta de perfil convergent respectant el format de model local, un batall nou de canya de ferro, la construcció i instal·lació de nous suports encastats en el mur, i la instal·lació d’un electromartillo amb gran rapidesa de tocs i alta precisió d’ajust de colpejant. A més s’instal·larà un quadre elèctric per a 5 campanes, i un ordinador d’última generació per a la programació d’aquestes, que permetrà el seu control i canvis automàtics d’hores, calendari litúrgic, a més d’incorporar una antena de radiofreqüència per a mantindre l’hora exacta.

El pressupost per a la seua restauració, baixada i exposició és de 45.163,25 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat 31.614,28 euros (un 70% de l’import total), i la parròquia 13.548,97 euros (el 30% restant). Una vegada finalitzats els treballs es realitzarà una exposició estàtica de les campanes a l’interior del temple.

Fotografía: Ajuntament d´Alboraia