AMICS DE LA FESTA DE SANT VICENT DE MUSEROS PRESENTEN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE LA CULTURA DEL FOC

Gent de l'Horta > Fiestas y Tradiciones > AMICS DE LA FESTA DE SANT VICENT DE MUSEROS PRESENTEN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE LA CULTURA DEL FOC

L’Associació Amics de la Festa de Sant Vicent de Museros ha presentat el cartell anunciador i la programació festiva que tindrà lloc del 6 al 9 d’Abril.

En l’acte s’ha inaugurat també una exposició fotogràfica d’Agustí Muedra I Juana Romeu davall el títol “La cultura del foc a la festivitat de Sant Vicent”, que estarà oberta del 21 de Març al 9 d’Abril en la Casa de Cultura. L’exposició gira entorn dels diverses manifestacions de foc que és realitzen a Museros: la passejà i la cordà son els protagonistes principals en els diferents modalitats (carro i cordà, coetà i canyes).

En l’acte els festers han agraït la col·laboració enguany de la Falla de Museros que acollirà la imatge de Sant Vicent el cap de setmana de la festa. Els festers han programat, com a novetat, un ball popular el divendres 6 d’abril en l’exterior de la Casa de Cultura.

Han explicat que l’objectiu d’esta activitat és “incorporar a la nostra programació festiva un acte tan valencià com és el ball i que puga participar qualsevol persona que tinga el gust d’hacerlo”. Per este motiu també han programat un taller de dansa amb l’ajuda del grup de danses de Massamagrell, obert al públic en general que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 perquè els participants puguen assajar el ball del dia 6.

El cap de setmana de la festa té el següent programa d’actes:»

Divendres, 6 d’abril

18.30 h Trasllat de la imatge de Sant Vicent des de l’església fins a la Casa de Cultura pel recorregut: carrer de Costura, carrer de Sant Vicent, avinguda del País Valencià  (parada a la Casa de Cultura), avinguda del País Valencià, avinguda de la Creu i carrer del Pintor Sorolla fins al carrer de l’Orde de Sant Jaume (Falla de Museros).

19.00 h Representació dels miracles de sant Vicent, a la Casa de Cultura, a càrrec de l’Altar de Meliana. A continuació, passejà de la imatge de sant Vicent.

20.00 h Dansà popular davant la Casa de Cultura, i els dies 3, 4 i 5 taller de dansà a la Casa de Cultura, a les 22.00 h.

Diumenge, 8 d’abril

12.00 h Inflables per als més menuts al parc de la Música.

14.00 h Paelles de Sant Vicent. Lloc: places del Poeta Llorente i de la Llibertat

L’Ajuntament proporcionarà la llenya, les taules i les cadires, les quals no es podran traure del recinte.  És necessari inscriure’s del 26 de març al 5 d’abril, de 09.00 h a 14.00 h, a l’Ajuntament

15.00 h Ball per a tots els públics a càrrec de l’orquestra Twister a la plaça del Poeta Llorente

19.00 h Els coets de luxe, amb tenalla o pinça, encapçalaran la passejà de la imatge de Sant Vicent. A continuació, cordà infantil.

21.30 h Sopar de pa i porta als voltants del recinte de la cordà, hi haurà taules i cadires al carrer del Mestre Climent.

00.30 h Canyes pel carrer de Sant Vicent, plaça del Poeta Llorente, plaça de la  Llibertat, carrer de Costura i carrer Major fins al Casino. A continuació, cordà a la gàbia instal·lada a la porta de l’Ajuntament.

Dilluns, 9 d’abril

09.00 h Processó de combregar d’impedits.

12.00 h Missa solemne en honor de Sant Vicent.