Serveis Socials de Moncada augmenta en 2017 les actuacions en matèria de protecció de les famílies

Gent de l'Horta > Hemeroteca > Serveis Socials de Moncada augmenta en 2017 les actuacions en matèria de protecció de les famílies

La regidoria de Serveis Socials Generals de l’Ajuntament de Moncada, encapçalada per Manolo García (Guanyem), ha presentat el balanç de les actuacions dutes a terme durant el 2017 en matèria de protecció de les famílies amb risc d’exclusió social. L’objectiu del departament ha estat cobrir necessitats bàsiques com l’habitatge, l’alimentació, els subministraments d’aigua, llum i gas de la ciutadania amb pocs o nuls recursos econòmics, així com reforçar el desenvolupament positiu de la infància en uns contextos que permeten que els estímuls socials i educatius vagen generant experiències vitals i afavoridores en un procés de creixement i maduració.

La despesa anual per a les ajudes d’emergència social, pobresa energètica, atenció a menors durant l’estiu i renta garantida de ciutadania supera en el seu conjunt els 265.000 euros. El regidor de Serveis Socials ha explicat que la situació d’emergència social “requereix accions concretes per al rescat de persones i col·lectius que han caigut de la xarxa de protecció social”. Des de l’Ajuntament de Moncada, segons ha afegit García, “seguirem desenvolupant polítiques socials per a ajudar les famílies més desafavorides i integrar-les amb la resta del veïnat de la manera més efectiva possible”.

En concret, les ajudes d’emergència social, per a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies de Moncada, han ascendit a 23.870 € a través de 55 ajudes. D’altra banda, s’han destinat 19.939 € per a cobrir les necessitats alimentàries dels nuclis familiars més desafavorits a través de l’economat social d’Ayuca.

Pel que fa a la lluita contra l’empobriment energètic, Serveis Socials ha gestionat en 2017 un total de 12.317 € procedents de la Direcció General d’Inclusió Social. Això no obstant, la despesa anual ha ascendit a 22.684 € per a fer front al pagament del subministrament d’electricitat, gas i aigua, repartits en 183 actuacions.

També s’ha dut a terme un programa d’atenció de les necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies durant el periode estival amb una despesa de 10.288 €, i s’ha tramitat la Renda Garantida de Ciutadania per a les unitats familiars de Moncada sense els mitjans econòmics necessaris per a mantindre una adequada qualitat de vida. Estes ajudes, finançades per la Direcció General d’Inclusió Social, s’han incrementat un 30% durant el 2017, passant de 140.367 € fins als 190.561 €, el que ha permés atorgar més de 400 rendes.