RAFELBUNYOL INICIA L’APLICACIÓ DEL “PLAN FUENTES” PER A REDUIR LA SEUA FACTURA DE LLUM EN UN 60%

Gent de l'Horta > Hemeroteca > RAFELBUNYOL INICIA L’APLICACIÓ DEL “PLAN FUENTES” PER A REDUIR LA SEUA FACTURA DE LLUM EN UN 60%

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha iniciat l’aplicació del seu Pla d’Estalvi Energètic, el “Plan Fuentes”, consistent en la modernització i adaptació de les seues instal·lacions d’enllumenat públic a les normatives actuals d’eficiència energètica, per a açò ha canviat prop de 400 bombetes de halogenur metàl·lic, amb els seus respectius equips, del casc antic de la localitat.

Des del departament tècnic municipal es van a dur a terme dos tipus d’actuacions: Una primera fase consistent en la substitució de més de 100 lluminàries de halogenur metàl·lic de l’avinguda Magdalena, carrers adjacents i el Barri del Pla amb un estalvi energètic de prop d’un 60%. I una segona fase, en la qual s’han substituït un total de 270 bombetes per altres noves de halogenur d’última generació en la resta de vials del casc antic, unes lluminàries que permeten, a més, programar els seus equips aconseguint un estalvi energètic de prop del 50%.

Una renovació de la xarxa d’enllumenat públic que a més de fer de Rafelbunyol un municipi eficient energèticament, farà que descendisca el seu consum en un 60%, suposant un estalvi a l’Administració d’aproximadament 150.000 €.

El Regidor d’Obres Públiques, Santiago Bellver, afirma que «amb aquesta modernització de l’enllumenat públic per un més eficient, es millorarà la il·luminació del casc antic al mateix temps que aconseguim una reducció considerable de la factura de la llum».

Treballs de modernització i adaptació de les instal·lacions d’enllumenat públic