MONCADA TINDRA A PARTIR D´ARA UN ECOPARC MÒBIL

Gent de l'Horta > Hemeroteca > MONCADA TINDRA A PARTIR D´ARA UN ECOPARC MÒBIL

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) instal·larà un ecoparc mòbil en l’Avinguda Ferran el Catòlic davant de Mercadona. Es tracta d’una instal·lació tancada i controlada d’arreplega selectiva de residus on es podran depositar gratuïtament aquells residus que els veïns generen, i no saben en quin contenidor selectiu depositar. Els veïns de Moncada hauran de presentar el dni per a identificar-se i poder accedir a l’Ecoparc Mobil.

Horari:
De dilluns a divendres: Matins: 10 a 14h i Vesprades: 16 a 19h
Dissabtes: 10 a 13h

Els residus que es podran depositar són: llibres i revistes, piles alcalines i botó, termòmetres, oli de motor i de cuina, reactius de laboratori, productes de neteja, càpsules de café, aerosols, aparells electrònics, trastos de xicotet volum, xicotets aparells electrònics, radiografies, tubs fluorescents, peretes, cartutxos impressores, ferramentes elèctriques, cintes magnètiques, joguets elèctrics, tóner, bateries, roba, sabates, pintures, dissolvents, envasos contaminats plàstics i metàllics, DVD/CD, telèfons mòbils i carregadors, residus elèctrics i electrònics (aspirador, cafetera, trepant, consoles, ràdio, televisió, etc.) pantalles de plasma y/o LCD, pneumàtics xicotets (moto, bicicleta, etc.) i matalafs xicotets (bebé fins a 90 cm) .

Moncada i el seu ecoparc que mai va existir

Moncada va veure com en 2003 s’acabava de construir un ecoparc situat en uns terrenys municipals annexos a les instal·lacions esportives en “La Pelosa”.  El projecte va ser aprovat per Juan José Medina quan va governar per primera vegada en 2001 gràcies al cridat “pacto de la servilleta” i va tindre un cost de construcció de 30 milions de les antigues pessetes (180.000 EUR).

Mai va arribar a estar actiu perquè no va tindre llicència d’activitat al passar per damunt dos torres de mitja tensió que haurien de soterrar-se. Iberdrola sempre va defendre que les torres ja estaven ací abans de que existira l’ecoparc, per la qual cosa el cost del soterrament havia de córrer per compte de l’Ajuntament. Finalment i després del seu abandó la instal·lació va acabar en un avançat estat de deteriorament i finalment en la ruïna més absoluta.

Ni Medina en la seua Alcaldia de 2001-2003 i posteriorment de 2007-2015, ni Concha Andrés després d’accedir a l’Alcaldia en 2003, per una moció de censura, i ostentar la vara de comandament fins el 2007, van ser capaços de solucionar el problema i obrir la instal·lació