El Consorci Pactem Nord ha celebrat a Godella la Mesa de Cooperació Territorial en matèria d’Igualtat a l’Horta Nord, en la qual diverses regidories d’igualtat han exposat diferents iniciatives per a fomentar la igualtat entre dones i homes.

Aquesta jornada de treball ha sigut inaugurada per la diputada d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, el president de Pactem Nord, Rafa García, i la presidenta de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, Concha Alcover. La diputada provincial ha remarcat la necessitat de continuar amb aquesta tasca en matèria dígualtat en els municipis, on en moltes ocasions les dones no disposen dels recursos per a poder informar-se, o denunciar casos de maltractament.

El taller ha sigut una iniciativa en el context de treball d’un projecte desenvolupat amb l’ajuda de la Diputació, plantejat amb l’objectiu de compartir experiències replicables en altres poblacions, a més d’optimitzar el treball que està desenvolupant Pactem Nord en matèria d’igualtat. En aquesta línia han compartit la seua experiència les regidores d’igualtat dels ajuntaments de Rocafort, Albalat dels Sorells, Godella, Burjassot i Almàssera.

Les participants en aquesta mesa territorial també han guardat un minut de silenci per totes les dones que pateixen la violència de gènere, especialment amb motiu de les últimes morts esdevingudes. Les accions de Pactem Nord en matèria d’igualtat continuaran el pròxim 27 d’octubre, amb la X Trobada d’Associacions de Dones l’Horta Nord, que tindrà lloc a Almàssera.

Fotografies: Consorci Pactem Nord