L´Associació Cívica Roll de L´Ametler celebra la 5a escaldà de raïm per a fer pansa en el RiuRau del Mas del Fondo de Massarrojos

Gent de l'Horta > Pedanies del Nord València > Massarojos > L´Associació Cívica Roll de L´Ametler celebra la 5a escaldà de raïm per a fer pansa en el RiuRau del Mas del Fondo de Massarrojos

l’Escaldà de Massarrojos es un «acte ple de color, d’incentius per als sentits, de sensibilitat, de vida, d’estima al nostre patrimoni natural i cultural, a les nostres tradicions i a la nostra terra», ha explicat l´organització.

L’entorn privilegiat del Mas del Fondo, presidit pel magnífic i monumental riurau, va ser testimoni de la 5a edició. Una edició en què a la celebració de la continuïtat i la consolidació de l’Escaldà a Massarrojos, declarat pel Consell com BIC immaterial del patrimoni valencià.

La jornada es va desenvolupar amb total plenitud i diversa en atractius; a més de la pròpia escaldà, hi hagué una agradable i instructiva passejada pels camps del mas (conreats de manera ecològica), sonà amb sentiment preciosa música valenciana i es ballaren danses populars. I hi va haver un bonic, divertit i participatiu taller de maquetes on les xiquetes i els xiquets pogueren construir el seu riurau.

Com a colofó, «una espectacular caldera acompanyada de productes de la comarca, subministrats per comerços de proximitat, donava aliment físic a les ànimes que la bellesa i les ganes de voler compartir i conéixer, van congregar»

Fotografíes: Associació Cívica Roll de L´Ametler i Enric Navarro