l’Escaldà de Massarrojos es un «acte ple de color, d’incentius per als sentits, de sensibilitat, de vida, d’estima al nostre patrimoni natural i cultural, a les nostres tradicions i a la nostra terra», ha explicat l´organització.

L’entorn privilegiat del Mas del Fondo, presidit pel magnífic i monumental riurau, va ser testimoni de la 5a edició. Una edició en què a la celebració de la continuïtat i la consolidació de l’Escaldà a Massarrojos, declarat pel Consell com BIC immaterial del patrimoni valencià.

La jornada es va desenvolupar amb total plenitud i diversa en atractius; a més de la pròpia escaldà, hi hagué una agradable i instructiva passejada pels camps del mas (conreats de manera ecològica), sonà amb sentiment preciosa música valenciana i es ballaren danses populars. I hi va haver un bonic, divertit i participatiu taller de maquetes on les xiquetes i els xiquets pogueren construir el seu riurau.

Com a colofó, «una espectacular caldera acompanyada de productes de la comarca, subministrats per comerços de proximitat, donava aliment físic a les ànimes que la bellesa i les ganes de voler compartir i conéixer, van congregar»

Fotografíes: Associació Cívica Roll de L´Ametler i Enric Navarro