La Mancomunitat del Carraixet presenta a Foios els nous contenidors per a la recollida separada de la matèria orgànica

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Bonrepós i Mirambell > La Mancomunitat del Carraixet presenta a Foios els nous contenidors per a la recollida separada de la matèria orgànica

La Mancomunitat del Carraixet presenta a Foios els nous contenidors de recollida selectiva de material orgànica en els seus quatre municipis: Foios, Alfara del Patriarca, Vinalesa i Bonrepòs i Mirambell. Aquesta entitat de l’àrea metropolitana de València ha iniciat la campanya FEM PROFIT, mitjançant la qual es pretén conscienciar a la ciutadania a separar les restes de menjar i depositar-los en el contenidor marró. D’aquesta manera es contribueix a millorar el medi ambient i a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

De fet, tal com ha explicat el responsable de Tetma, José María Villar, l’empresa adjudicatària del servei ha decidit fer un pas més en la recollida de residus i instal·laran per al depòsit de les restes de menjar 250 contenidors marrons de 360 litres de capacitat entre Vinalesa, Alfara del Patriarca, Foios i Bonrepòs i Mirambell, i altres 50 contenidors més de 800 litres per a grans productors en aquestes mateixes localitats.

Aquest nou servei se suma al depòsit i recollida dels residus de la fracció reste que ja efectua Tetma, a més de la gestió dels contenidors de residus d’envasos lleugers i de residus d’envasos de cartó i paper. L’objectiu de tot això és que es depositen cada vegada menys residus a l’abocador, amb la qual cosa es reduiran les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Per part seua, el president de la Mancomunitat del Carraixet, Llorenç Rodado, ha assenyalat que en breu començarà la campanya formant a les persones que treballen en els establiments que es consideren grans generadors de matèria orgànica en els quatre municipis. També s’explicarà a la ciutadania mitjançant bustiada directa a les seues cases quins residus depositar en els contenidors marrons i quins no. Tot això anirà acompanyat de les accions de conscienciació i sensibilització directes a la ciutadania, a més de campanyes en xarxes socials.

Fotografia: Mancomunitat del Carraixet