La Diputació presenta la V Copa de Raspall i la XII d´Escala i Corda que arranquen el 30 i 31 d´agost

El pati dels Scala de la Diputació de València ha rebut als 32 protagonistes de la V Copa de Raspall i la XII Copa d’Escala i Corda que, sota la denominació de Trofeu Diputació de València, es disputaran a partir del divendres 30 d’agost en diferents trinquets de la província. La partida que donarà inici a la competició de Raspall tindrà lloc en el municipi del Genovés, mentre que La Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural d’Escala i Corda el dissabte 31.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha celebrat la creixent afició per “un esport que ens defineix i representa i pel qual continuarem apostant des de les institucions”. Gaspar ha exercit d’amfitrió de l’acte i ha aprofitat per a presentar al nou diputat d’Esports, Andrés Campos, que ha avançat la seua intenció de seguir “la senda de col·laboració amb la Pilota, com ha fet aquesta institució en els moments més durs”. Campos ha considerat que aquest esport “té el futur garantit” com demostra l’èxit de les seleccions valencianes masculines i femenines en l’Europeu de Portugal. El president també ha posat en valor el paper de la dona en l’impuls de la Pilota.

 Per part seua, el vicepresident de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Cataluña, ha agraït a les institucions el seu suport incondicional a aquest esport autòcton, que “ha ajudat al món de la pilota a superar una etapa d’orfandat de la qual ara comencem a eixir”. Cataluña ha destacat també el paper dels ajuntaments i la seua implicació amb la Pilota. Alguns alcaldes, com els d’Oliva, Vilanova de Castelló, Xeraco, Monserrat i Massamagrell, han acudit a la Diputació per a seguir en directe la presentació.

El Trofeu Diputació de Raspall arrancarà el divendres 30 d’agost al Genovés, i un dia més tard el trinquet de la Pobla de Vallbona acollirà la jornada inaugural del Trofeu Diputació d’Escala i Corda. Totes dues competicions es prolongaran fins al mes de novembre, amb dos grups en cada modalitat en els quals s’enfrontaran totes les parelles entre si, abans de creuar-se en semifinals les dues primeres de cada grup. Les finals de totes dues Copes seran el preludi de l’inici d’una Lliga en la qual es busca que continuen tenint protagonisme els joves talents.

Fotografies: Diputació de València