LA CREACIÓ DE SISTEMES DE DRENATGE EN GODELLA, ROCAFORT, BURJASSOT I MASSARROJOS BUSCA REDUIR LES INUNDACIONS

Gent de l'Horta > Hemeroteca > LA CREACIÓ DE SISTEMES DE DRENATGE EN GODELLA, ROCAFORT, BURJASSOT I MASSARROJOS BUSCA REDUIR LES INUNDACIONS

La Diputació de Valéncia ha mantingut una reunió per avançar en la redacció de l’estudi del projecte dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) per a reduir l’impacte de les pluges i inundacions als municipis de Godella, Burjassot, Massarrojos i Rocafort.

El projecte comptarà amb el suport de la Diputació a través de la cooperació de l’empresa pública Divalterra. Així ho han acordat els diputats de Cooperació Municipal, Emili Altur, de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i la regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias.

Es busca la creació d’infraestructures verdes que drenen l’aigua amb la construcció de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles, i que servirien per absorbir l’aigua de pluja i reduir el cabal en les zones baixes evitant les inundacions.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha afirmat que aquesta iniciativa, que naix amb l’acord dels quatre municipis, té com objectiu aconseguir que “aigües amunt, a la part més alta de les conques, s’instal·len sistemes de retenció de l’aigua per evitar que les aigües vagen a la part més baixa i provoquen les inundacions recurrents que es produeixen en èpoques de pluges fortes en els quatre pobles”.

La regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias, ha destacat també que el compromís entre la corporació provincial i els ajuntaments suposa “una via per solucionar un problema molt greu per als quatre municipis”.

Inundacions a Godella en 2015. Foto Ajuntament de Godella