La Conselleria veu “insuficient” el terreny proposat per l’ajuntament de Moncada per a construir el segon IES

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > La Conselleria veu “insuficient” el terreny proposat per l’ajuntament de Moncada per a construir el segon IES

La Conselleria a través de la la direcció general d’infraestructures educatives ha remitit un escrit a l’ajuntament de Moncada, i del qual ha sigut informat el Consell Escolar Municipal, que la parcel·la proposada per a la construcció del segon IES no és suficient ja que la superfície necessària sobrepassa els 9.500 m². L’ajuntament va oferir un terreny (actual aparcament al costat de la Ciutat de la Pilota) amb una extensió de 8.600 m².

L’Ajuntament de Moncada va sol·licitar a la Conselleria una resposta sobre la idoneïtat del terreny oferit per a la construcció del nou IES. La resposta diu que: “vista la necessitat del nou IES de Moncada s’informa que, sols tenint en compte el perfil inicial, la necessitat de superfície és de 9.500 m2. Aquesta superfície necessària s’ampliarà previsiblement amb les previsions de cicles formatius”.

Durant el curs s’han succeït les missives entre l’ajuntament i les diferents direccions generals per a acabar amb aquesta indicació. La inspecció educativa va proposar realitzar gestions “tècniques” que permeten matisar l’oferta del nou IES ja que si fora solament de Cicles Formatius podria encaixar en la parcel·la que proposa l’ajuntament. En cas contrari el consistori es veuria obligat a proposar altres terrenys alternatius, segons ha informat la revista “El Tierno”.

El IES Tierno Galván es veu obligat a utilitzar aules cedides pel consistori per als grups que no caben en l’IES. Per aquest motiu la comunitat educativa del Tierno realitzarà diferents actes reivindicatius a l’inici del pròxim curs escolar, “perquè necessitat de construir un segon institut per a Moncada és cada vegada més evident i necessària”.