HORTA NETA VOLUNTARIAT AMBIENTAL PER AL CONEIXEMENT CONSERVACIÓ I MILLORA DE L´HORTA

Gent de l'Horta > Eventos > HORTA NETA VOLUNTARIAT AMBIENTAL PER AL CONEIXEMENT CONSERVACIÓ I MILLORA DE L´HORTA

Horta Neta és un programa de voluntariat ambiental creat per la Xarxa JOVES.net en 2002, a rel de l’accident del Prestige en les costes gallegues. 16 anys després seguix acostat el medi ambient als jóvens i les famílies, per al coneixement millora i conservació de l´Horta.

En 2018 el seu programa d’activitats s’ha iniciat el 3 de març i es desenrotllarà fins al 2 de juny, la majoria de caps de setmana. En total s’ofereixen 380 places de senderisme, rutes en bicicleta i en barca, descoberta del patrimoni, neteja de l’Albufera i del Carraixet, taller d’agricultura ecològica, ruta nocturna, repintat de sender… són algunes de les propostes per a sensibilitzar sobre la protecció del medi ambient.

Horta Neta està patrocinada per Caixa Popular i hi col·laboren institucions com el Col·lectiu Soterranya, l’associació Girasols, Bòbila Col·lectiu Cultural, Roll de l’Ametler associació cívica, Associació cultural Macarella, Acció Ecologista Agró, a més de la Diputació de València i el Parc Natural de l’Albufera.

Els Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Catarroja, Godella, La Pobla de Farnals, Manises, Mislata, Moncada, Museros, Paterna, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Rocafort, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella formen la Xarxa JOVES.net.

Este passat cap de setmana ha tingut lloc la neteja del Barranco del Carraixet a Moncada en el que ha participat nombrós públic. És una activitat que pretén la neteja del barranc que canalitza l’aigua en període d’importants pluges fins a depositar-la en el mar a Alboraia.

Les activitats que encara queden per realitzar fins al mes de juny dins d´Horta Neta són les següents:

A la web http://www.xarxajoves.net es pot ampliar la informació de cadascuna d’elles i realitzar l´inscripció.