El Govern declara patrimoni cultural immaterial a les societats musicals de la Comunitat

Gent de l'Horta > Música > Bandas de música > El Govern declara patrimoni cultural immaterial a les societats musicals de la Comunitat

es societats musicals de la Comunitat Valenciana són, des de hui, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya. El Ministeri de Cultura i Esport ho ha anunciat després de la reunió del Consell de Ministres celebrat hui.

Aquesta declaració reconeix la labor educativa, social i cultural, única en el món, que representen les societats musicals de la Comunitat Valenciana, algunes d’elles centenàries i bicentenarias, que representen més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles i que ja van ser declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial en 2018.

La Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) Daniela González  ha dit “volem donar la nostra enhorabona a cadascuna de les 550 societats musicals que componen la FSMCV i a tots els integrants d’aquest col·lectiu per haver aconseguit, després de molts esforços, aconseguir el reconeixement que mereix el col·lectiu”.

Amb això, més de 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis i milers que voluntaris que componen una de les xarxes de voluntaris més extenses del país són ja Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya, un reconeixement que se suma a la declaració com a Bé d’Interés Cultural Immaterial concedida en 2018 (Decret 68/2018, de 25 de maig, del Consell).