Compromís per Montada s’oposa a la pujada per 4 dels sous a Montcada per desproporcionat

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromís per Montada s’oposa a la pujada per 4 dels sous a Montcada per desproporcionat

La formació nacionalista Compromís per Montcada ha emés un comunicat en el qual explica el perquè del seu vot negatiu a la pujada de sous, alliberaments i pagament per assistència a plens i comissions informatives.

Compromís per Montcada ha votat en contra dels alliberaments als regidors i les indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats proposades per l’alcaldessa, Amparo Orts. Al Ple del divendres es va debatre l’augment que multiplica per 4 dels diners dedicats a sous, que pasen de 57.000€ en l’anterior legislatura a 220.000€, i de l’increment per assistències, que, per exemple, en el cas del Ple, pugen de 170€ a 250€, augment d’un 50% més.

«El PSOE va aprovar esta pujada amb els vots de PP i C’s (una regidora del PP va trencar la disciplina de vot i hi va votar en contra). “El PSOE no té cap mirament a l’hora de pactar amb la dreta de PP i C’s per apujar-se el sou”, va explicar Pep Esplà.

A més també va dir “Que el PSOE no enganye al poble de Montcada, s’han estimat més pactar amb els partits de la dreta, que pactar un projecte de govern d’esquerres amb Compromís, i a canvi d’assegurar-se esta barbaritat d’increment salarial, han fet concessions a la dreta, com per exemple la presidència de l’EMTRE a Ciutadans, que en les negociacions que tinguérem amb ells no volien cedir. Per al PSOE tot val quan és un tema de diners”.

Per altra banda, Compromís per Montcada vol deixar clar que: “Nosaltres no estem en contra que la gent cobre per fer el seu treball, del que estem en contra és de la pujada desmesurada que suposa. Nosaltres ho haguérem fet d’una manera diferent tenint en compte altres paràmetres per a garantir uns sous dignes però que no suposen voler fer negoci de la política”. “Passem de 57.000€ a 220.000€, multiplicant per 4 la despesa per a sous. També trobem innecessària una partida per a sou de l’alcaldessa, ja que és diputada provincial i cobrarà d’allí. Què passa, que no vol acabar la legislatura com a alcaldessa? I li ho ha arreglat al successor?”

En el cas de les Comissions Informatives, se’n crea una nova (se’n passa de 4 a 5) i assistiran 9 persones a cada comissió. Per al regidor de Compromís, Álvaro Gonzalvo, “No és necessària la creació d’aquesta quinta comissió ni molt menys que hagen d’anar 9 persones a les comissions, 4 només del PSOE. Entenem que és una despesa en assistències innecessària ja que cada volta que es convoca i s’assistix cobraran 110 euros per persona i per això proposem que assistisca 1 regidor de cada grup i que es vote amb el sistema de vot ponderat».

No entenem aquestes despeses mentre altres treballadors de l’Ajuntament estan demanant revisions salarials i millores en les seues condicions de treball”, en referència als policies locals que estaven al Ple protestant per aquests motius i també a la resta de treballadors municipals.