Compromís denúncia greus incompliments de la gestió d’Amparo Orts en l’Ajuntament de Montcada

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromís denúncia greus incompliments de la gestió d’Amparo Orts en l’Ajuntament de Montcada

Compromís Montcada ha denunciat les greus infraccions del mandat d’Amparo Orts com alcaldessa que s’han plasmat a l’Informe de Fiscalització de diversos aspectes de la gestió del consistori durant els exercicis 2019 i 2020, elaborat per la Sindicatura de Comptes.

El portaveu de la formació valencianista a Montcada i candidat a l’Alcaldia, Álvaro Gonzalvo, ha declarat que “el mateix organisme ja ve avisant de manera reiterada dels nombrosos incompliments legals del govern local del PSOE de Montcada en diverses matèries”.

“La Sindicatura de Comptes, que és l’òrgan oficial i independent que fiscalitza la gestió dels ajuntaments valencians, ha elaborat un document que exposa greus irregularitats de l’acció de govern del PSOE a Montcada: primer de tot, els ha dificultat la seua tasca no aportant factures i pagaments, ha senyalat que factures per més de 1.400.000€ s’han abonat sense que estigueren contemplades al pressupost i sense que estigueren aprovades, s’han concedit subvencions per valor de 30.000€ que tampoc estaven pressupostades ni definides al Pla de Subvencions i s’han fet operacions de crèdit sense els informes de control del màxim òrgan financer de l’ajuntament”, ha expressat Gonzalvo.

Compromís Montcada ha anunciat que preguntarà a l’alcaldessa pel contingut del mateix i per les mesures que s’han dut a terme per corregir estes irregularitats.

“Respecte a la contractació al nostre consistori, la Sindicatura de Comptes ha senyalat que contractes que haurien d’estar publicats no ho estan, que hi ha que s’hi ha atorgat a dit i sense totes les garanties, pel procediment d’urgència sense justificar esta, incomplint el que s’estableix a la Llei de Transparència i Bon Govern. Des de Compromís Montcada continuarem reclamant a l’alcaldessa que gestione amb transparència els diners de tots els montcadins i montcadines”, ha sentenciat Gonzalvo.

Informe Sindicatura

https://www.sindicom.gva.es/public/Attachment/2022/9/Informe_fiscalizacion_diversos_aspectos_gestion_Ayuntamiento_Moncada_2019-2020_firmado.pdf)