AEMET amplia l´alerta roja per fenòmens marítims, vent i pluja a L´Horta Nord de València

Gent de l'Horta > Hemeroteca > AEMET amplia l´alerta roja per fenòmens marítims, vent i pluja a L´Horta Nord de València

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emés un comunicat per fort temporal de vent I ones de fins 7 I 8 metres, tant diumenge com dilluns. El avís de temporal abastava en principi el nord d´Alacant I sud de València, ara també s´inclou al litoral nord de Valéncia I Horta Nord.

El risc inclou precipitacions intenses, persistents i localment fortes en les mateixes zones amb posibilitat d´acumulacions de precipitacions de fins a 150 litres per metre quadrat. El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana informa també que a partir del diumenge 19 l´interior de la Comunitat Valenciana es veura afectat per la neu; mentre que el litoral, per vent, pluja i fenòmens costaners.

Hui dissabte una borrasca atlàntica deixa pluges en bona part del país. En arribar demà diumenge al Mediterrani es convertira en Gloria una borrasca mediterrània que suposarà un temporal marítim històric amb ones de 8 metres a Balears i Comunitat Valenciana i abundants precipitacions, moltes d’elles en forma de neu, junt a un intens descens tèrmic.

Mapa del tiempo: Oratgenet Jordi Payà