Roll de L´Ametler ha celebrat l’Escaldà del Mas de Fondo de Massarrojos la darrera del territori valencià

Gent de l'Horta > Pedanies del Nord València > Massarojos > Roll de L´Ametler ha celebrat l’Escaldà del Mas de Fondo de Massarrojos la darrera del territori valencià

La jornada va començar amb una visita guiada als camps del Mas del Fondo, recentment recuperats de forma ecològica per al cultiu. L´Associació ha explicat que “tot seguit, després de la lectura de benvinguda (per part dels col·lectius convocants) i de les sempre emotives i encoratjadores paraules d’Héctor Cortina, l’aigua bullint al forn rebia la primera cassa de raïm (introduïda per les mans del mateix Héctor). A partir d’ací, un variat conjunt d’escaldadors i estenedores (o d’escaldadores i estenedors, que també hi hagueren) ompliren cinc canyissos de preciós raïm de moscatell tallat per l’efecte del seu pas per la caldera”

L´Alcaldía de Massarrojos ha patrocinat un taller de diorames, que ha entretingua entretenia de manera divertida i educativa les xiquetes i els xiquets. Els més de 100 assistents han degustat un suculent dinar d’exquisida caldera (cuinada per Josep de Vinalesa) en el Gran Riurau.

L’Associació Cívica Roll de l’Ametler de Massarrojos ha agraït “la participació i la col·laboració de tota la gent que ha fet possible l’Escaldà de 2019. Ens queda el sentiment intens de la vivència i la satisfacció del treball fet. I també el record de les imatges que donen testimoni d’un acte ple d’humanitat i sentit”.

Fotografies: Roll de l’Ametler – Associació Cívica Massarrojos