Rafelbunyol estrena un nou coetòdrom municipal per a major seguretat dels actes pirotècnics

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Rafelbunyol > Rafelbunyol estrena un nou coetòdrom municipal per a major seguretat dels actes pirotècnics

Rafelbunyol ha estrenat esta nit un nou coetòdrom municipal. Una estructura desmuntable, de 16 metres de llarg per 8 metres d’ample. Una superfície de 128 metres quadrats que se sustenten en 10 pilars, cinc a cada costat del carrer de la Magdalena, en la qual es desenvoluparan tots els actes pirotècnics de manera segura ja que en comptar amb un sostre els coets no podran escapar-se.

La novetat d’enguany es la primera coetà infantil que tindrà lloc demà dissabte 18 a les 18 hores, en la qual participaran 13 xiquetes i xiquets d’entre 9 a 12 anys. Les i els joves per poder participar activament de la festa, a l’hora d’inscriure’s han hagut de realitzar el curs sobre seguretat amb artefactes pirotècnics.

Cap de setmana de la festa de Sant Antoni

Rafelbunyol es prepara per a commemorar els dies grans de Sant Antoni, una de les festivitats amb més tradició i arrelament de la localitat  La programació va començar ahir amb una missa en honor a Sant Antoni, seguida d’una ofrena a les diferents imatges de Sant Antoni existents en la localitat. Després d’un sopar de germanor, es va plantar la falla per part l’Associació de Sant Antoni.

Hui dissabte a les 20.00 hores, es procedirà a la representació de la marxa de Sant Antoni en el desert, temptat pel dimoni, des de l’església fins a la falla. A les 21.00 hores arribarà el moment de la cremà de la foguera enfront de l’Ajuntament. Després de donar-li les tres voltes de rigor al foc, començarà la Coetà en el nou coetòdrom recinte instal·lat al carrer Magdalena.

El diumenge, 20 de gener, és dia de calderes, benedicció i processó. A primera hora del matí, començarà l’elaboració de les tradicionals calderes al carrer Magdalena. A les 12 hores tindrá lloc l´acte més participatiu de tots: la benedicció dels animals, a la porta de l’Ajuntament. Centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció del seu patró.

A la vesprada, a les 17.00 hores els i les més xicotetes disfrutaran amb les cucanyes. Finalment, al voltant de les 20.00 h, tindrà lloc una solemne processó en honor a Sant Antoni pel barri antic de Rafelbunyol.

Fotografía: Ajuntament de Rafelbunyol