És la primera vegada que el port de La Pobla de Farnals organitza una activitat d’aquestes característiques «en sintonia amb les polítiques d’obertura total a la societat de les instal·lacions portuàries, segons ha explicat l´Ajuntament. Durant tot el dissabte, nombroses organitzacions, col·lectius i institucions realitzaran activitats i mostraran als visitants les seues comeses en cadascun dels seus àmbits, relacionats amb el mar.

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, la Universitat Catòlica de València, l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, els clubs de Caiac i Pesca de Pobla Marina, entre altres, seran els protagonistes i els encarregats d’ensenyar a tot aquell que s’acoste al port, com es pot gaudir del mar i la importància del seu respecte i preservació. I ho faran a través de nombroses activitats pràctiques dirigides, sobretot, als més xicotets.

En paraules del seu director,Pablo González «Els ports esportius de la Comunitat Valenciana són espais oberts a la societat i accessibles per a tots. Tothom té cabuda en aquest espai i volem mostrar tot el que fem».

Aquesta iniciativa acompanya a totes les que durant l’any es realitzen en Pobla Marina, encaminades al foment de l’esport base i en la connexió amb l’agenda social i cultural del municipi amb el seu port esportiu.