220 aniversari de l’arribada de les relíquies de Sant Fèlix a la Pobla de Farnals des de Roma

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > La Pobla de Farnals > 220 aniversari de l’arribada de les relíquies de Sant Fèlix a la Pobla de Farnals des de Roma

Veïns i veïnes de la Pobla de Farnals han celebrat hui divendres, durant les Festes Majors del 2019, una important efemèride: el 220 aniversari del trasllat del conjunt de relíquies de Sant Fèlix, qui va esdevindre patró del municipi, des de Roma fins a la localitat.

Enguany s’ha volgut celebrar l’aniversari amb una programació especial. El bisbe auxiliar de València, en Javier Salinas, ha oficiat una missa. En acabar, s´ha realitzat una processó pels carrers del municipi que es va seguir quan es traslladaren les relíquies del patró, fins a la plaça de Sant Félix.

El pare creuetí Joaquím Ferrer va sol·licitar a la Santa Seu el trasllat de les despulles de Sant Félix a la Pobla de Farnals, la qual cosa es va concedir en 1785, Des d’aquest moment passe a ser el patró del poble. Per a albergar les restes del sant es va construir llavors una nova església (que encara depenia eclesiàsticament de Massamagrell), beneïda el 16 d’agost de 1789. El temple creuetí va ser posteriorment eixamplat (1887) i elevat a parròquia independent l’any 1902.

Fotografíes: Arxiu Gent de l´Horta