OPINIÓ. Álvaro Gonzalvo. Regidor y portaveu Compromis a l´Ajuntament de Montcada

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > OPINIÓ. Álvaro Gonzalvo. Regidor y portaveu Compromis a l´Ajuntament de Montcada

OPOSICIÓ

Oposició, del llatí oppositio, grup que representa una postura contrària a la dels que es troben en el poder o dirigeixen un govern. Després de les negociacions fallides amb el PSOE per a arribar a un acord de govern, i després de cedir pensant en l’estabiltat, a finals d’agost els vàrem tornar a presentar una altra proposta molt generosa per la nostra part. Mentre no ens contestaven, continuàrem realitzant la nostra labor d’oposició dura però constructiva contra la inacció i inoperància del govern d’Amparo Orts.

Presentàrem una dotzena de preguntes escrites recopilant diverses queixes dels ciutadans sobre la neteja, el fem, els mobles, l’estat de la gespa, la proliferació de plagues…perquè el PSOE ens donara una resposta sobre per què els ciutadans de Montcada tenim menys serveis que en altres poble, si paguem religiosament els nostres impostos.

En el mateix ple, presentàrem una moció demanant la destitució de la cunyada de l’alcaldessa com a assessora, iniciativa que va ser aprovada. Després d’això, vàrem saber que es van gastar més de 50.000€ en el (no) concert de Carlos Baute per no haver previst una assegurança de cancel·lació per pluges, i que han contractat un servei d’autobús municipal amb xòfer quan ja n’hi ha dos en nòmina a l’Ajuntament.

Seguint per l’itinerari de balafiament de diners públics, ens vàrem adonar que havien agafat 80.000€ del pressupost que s’havia de destinar en ajudes al transport d’estudiants per a gastar-los en les festes. Mentrestant, els joves estudiants segueixen sense gaudir d’aquestes ajudes, que sí que tenen altres municipis i així han de costejar-se els viatges íntegrament de la seua butxaca.

Els nostres veïns es mereixen un govern millor. Un govern municipal que els escolte i que gestione els diners de tots de manera eficaç i eficient, amb transparència i prioritzant solucionar els problemes que pateix la nostra ciutat. No volem ser més que Burjassot, Rocafort, Godella o Massamagrell, simplement reclamem uns serveis dignes i unes infraestructures que hui en dia estan molt lluny de les necessitats dels nostres habitants.

I ací és on és important que existisca un projecte polític que siga capaç d’exigir responsabilitats a l’equip de govern i transmetre una alternativa que escolte els seus ciutadans i pose solució a les seues preocupacions. Mentres, PP i C’s dirigeixen fortes crítiques cap a nosaltres per fer el treball que ells no fan, voten i pacten amb el PSOE les pujades de sous a regidors i assessors, perquè recordem sense els seus vots això no hauria eixit, i ara tenen les mans lligades per a fer oposició, perquè per a ells ha sigut prioritari arreglar-se el saquet.

No tenen ni ètica ni moral per a criticar res. Encara que no vulguen, Compromís continuarà sent el partit de l’oposició que actue com a altaveu dels problemes dels ciutadans i que, amb més energia que mai, impugne la nefasta i nul·la gestió del PSOE de Montcada, que veiem com pacta amb la dreta, que suposadament és oposició, quan li convé.

Álvaro Gonzalvo Moreno. Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Montcada