Massalfassar acometrà el projecte ‘Camins a la Mar’ un carril bici a la via de servei de la Gombalda (CV-32) fins al Manar

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Massalfassar > Massalfassar acometrà el projecte ‘Camins a la Mar’ un carril bici a la via de servei de la Gombalda (CV-32) fins al Manar

El projecte compta amb una subvenció del Àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València per un import de 300.000 euros. Esta subvenció, permetrà acometre l’execució del tram delcarril ciclopeatonal situat entre l’eixida del poble per baix del túnel i la via de servei paral·lela a la CV-32, fins la rotonda situada davant el centre comercial El Manar.

«Es tracta d’un projecte que, amb altres inversions de la Diputació i inversions pròpies de l’Ajuntament, completarà el recorregut del poble a la mar, tant en bici com a peu. Cal recordar que este projecte el va començar a negociar l’anterior equip de govern. L’actual l’ha mantés i actualitzat atenent a les circumstàncies, perquè les infraestructures són del poble i per al poble,  no dels partits polítics», assegura l’alcalde de Massalfassar, Álvaro Montañés.

Amb un termini d’execució d’obres de sis mesos, l’Ajuntament està a l’espera de l’autorització de la Generalitat «donat que el carril transcorre per la zona d’afecció de carreteres. Amb eixe permís ja es podrà licitar l’obra».

Trams

‘Camins a la Mar’ eixirà de Massalfassar per la rotonda de la CV-3169 cap a la via de servei de la CV-32 per baix del túnel, amb un tram de calçada compartida per a ciclistes i vehicles a motor, i amb vorera. El projecte convertirà el túnel en una infraestructura de només un carril, ja que un carril l’ocuparà el carril ciclopeatonal. L’eixida del mateix fins el creuament de la via que va al Polígon de l’Estació serà de calçada de 3 metres per a ciclistes i vianants, mentre que l’últim tram tindrà una vorera per a vianants.

El passat mes d’octubre, Massalfassar va aprovar els pressupostos de 2020, en els que es va incloure el tram entre Museros i Massalfassar, que transcorre també de manera paral·lela a la CV-32, finançat també per la Diputació i que empalmarà en el projecte de Camins a la Mar.

El passat mes de gener, la Generalitat també va licitar la passarel·la que creuarà la V-21 des del Polìgon Industrial del Mediterrani fins la platja. D’esta manera, la connexió ciclopeatonal entre Massalfassar i la Mar es completarà amb l’execució del tram ubicat entre El Manar i la passarel·la, que l’equip de govern té previst incloure en el pressupost de 2021.