L´enderrocament de l´Antiga Fábrica ROTTAFHARM S.L. d´Almàssera es farà efectiu aquesta setmana

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Almassera > L´enderrocament de l´Antiga Fábrica ROTTAFHARM S.L. d´Almàssera es farà efectiu aquesta setmana

La setmana passada es va iniciar la demolició de la fàbrica de productes farmacèutics Laboratoris Aurelio Gamín S.A. que posteriorment va adquirir el nom de *Rottapharm S.L. situada en l’antiga Carretera de Barcelona en el terme municipal d’Almàssera

Quan L´Ajuntament d´Almàssera atorga la llicència de demolició de l’edifici comença a rebre per registre d’entrada una sèrie d’escrits de particulars i de diferents organismes relacionats amb l’art i l’arquitectura al•legant que l’antic laboratori és una construcció d’arquitectura del moviment modern de tipologia industrial i que hauria d’estar catalogat com Bé de Rellevància Local.

Aquest fet unit a un informe que diu que l’edifici forma part de l’entorn de protecció genèric de la Creu de Terme d’Almàssera i que qualsevol intervenció ha de ser autoritzada per la Consellería d’Educació, Recerca, Cultura i Esport fan que el 30 de novembre de 2017 es paralitze l’enderrocament de Rottapharm S.L.

No obstant això es contínua treballant i emetent informes sobre les circumstàncies de l’edifici i finalment l’Ajuntament d’Almàssera rep una comunicació de la Direcció General de Cultura i Patrimoni que diu que l’edifici no està catalogat ni protegit i els valors no aconsegueixen la importància necessària perquè l’edifici sigui considerat Bé de Rellevància Local i també que l’entorn protegit de la “Creu Coberta” no és il•limitat.

Per tot això, a l’abril de 2018 l´Ajuntament precedeix a l’aixecament de l’ordre de suspensió de la demolició de l’empresa farmacèutica Està previst que aquesta setmana finalitze l’enderrocament de l’edifici «perquè s’havia convertit ja en un focus d’infeccions, estava molt deteriorat i era centre d’actes vandàlics», segons l´Alcalde Ramón Puchades.