L’EMTRE reobri els seus vint ecoparcs fixos a partir de demà dilluns 4 de maig

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > L’EMTRE reobri els seus vint ecoparcs fixos a partir de demà dilluns 4 de maig

Els sis ecoparcs mòbils que presten servici a l’entitat romadran tancats

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus reobrirà tots els seus ecoparcs fixos a partir de dilluns 4 de maig després de mes i mig de tancament a causa del Coronavirus. Així, a partir de dilluns, tornaran a estar operatius els ecoparcs d’Alaquàs-Aldaia, Albal, Albalat dels Sorells, Albuixech, Almàssera, Catarroja, Manises, Massamagrell, Meliana, Paiporta-Picanya, Picassent, Puçol, Sedaví, Silla, Torrent I i Xirivella, que s’uneixen als d’Alboraia, Paterna, Torrent II i Vara de Quart, a València, que sí han estat oberts durant tot aquest període. Els ecoparcs obriran de dilluns a dissabte. A més, els d’Alaquàs-Aldaia, Alboraia, Paiporta-Picanya, Paterna, Picassent, Vara de Quart i Xirivella també romandran oberts diumenge.

Els ecoparcs fixos tornaran a ser operatius en el seus horaris habituals per atendre les necessitats de reciclatge i dipòsit de residus d’ajuntaments, empreses i particulars. Tot i això, i donada la situació d’estat d’alarma en què ens trobem i la restricció de la mobilitat, es recomana als usuaris particulars utilitzar-lo només en casos de situació de necessitat o de força major i queda sota la seua responsabilitat justificar el desplaçament a l’ecoparc davant els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Així, l’entitat ha previst un formulari en què el ciutadà declara responsablement que el seu desplaçament a l’ecoparc respon a una necessitat inajornable. Este formulari s’haurà de mostrar a les forces de seguretat per justificar el desplaçament, cas que siga necessari, i es pot descarregar en la pàgina web de l’entitat https://emtre.es/

L’EMTRE ha consultat la reobertura amb la Delegació del govern

S´ha pres la decisió de reobrir els ecoparcs fixos davant les sol·licituds rebudes dels distints ajuntaments que integren l’entitat i després de consultar la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana sobre la conveniència de prendre esta mesura.

La Delegació del Govern recorda en la seua resposta que la gestió de residus està entre les activitats permeses pel decret que regula l’estat d’alarma però considera que el desplaçament als ecoparcs només hauria de fer-se en casos de necessitat i força major. Per això, recomana als usuaris acreditar esta necessitat amb una declaració responsable i limitar els desplaçaments al mínim indispensable. L’EMTRE ha fet arribar el formulari de declaració responsable a la Delegació del Govern perquè informe els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Els ecoparcs mòbils romanen tancats

La reobertura dels ecoparcs fixos no afecta als sis ecoparcs mòbils de l’entitat que, de moment, romandran tancats.