L’Ajuntament de Meliana invertirà més de 600.000 € en la rehabilitació del Palauet de Nolla

Gent de l'Horta > Cultura > L’Ajuntament de Meliana invertirà més de 600.000 € en la rehabilitació del Palauet de Nolla

L’Ajuntament de Meliana té programada una actuació important en el projecte de rehabilitació del Palauet de Nolla, edifici emblemàtic del municipi recollit com a Bé de Rellevància Local en el Pla d’Actuació Territorial de l’Horta. Este edifici, que forma conjunt arquitectònic i patrimonial amb l’antiga fàbrica de mosaics Nolla, és de titularitat municipal i té un valor molt important pel que fa al patrimoni industrial vinculat a este paviment ceràmic que va tindre una projecció internacional a final del s. XIX i la primera meitat del s. XX.

L’actuació preveu intervencios estructurals de l’edifici, concretament en el forjat sud de la cambra i tot el forjat de la primera planta. Alhora, s’intervindrà en els mosaics de la primera planta. També hi ha actuacions previstes a les façanes i pel que fa a la fusteria. Estes actuacions serviran, a més, per a eliminar la sensació d’abandó que actualment presenta l’edifici des de fora quan, en realitat, ja s’hi han fet diverses actuacions de consolidació de l’edifici. A més, serà important l’actuació a la zona sud de la planta baixa. El total de la inversió prevista és de 610.000 € sobre el projecte que l’Ajuntament ja va encomanar a final del 2017. Com destaca el màxim responsable, “la intervenció serà possible gràcies al finançament europeu, amb 252.000 € de fons Feder subvencionats dins del programa de rehabilitació de patrimoni impulsat per Presidència de la Generalitat Valenciana”.

El dit programa vincula l’Ajuntament al fet que, en finalitzar, l’edifici ja tinga un ús públic, siga visitable i tinga una projecció turística, elements que es recullen en el projecte.

L’Ajuntament de Meliana aportarà la resta de la inversió amb recursos propis i amb altres subvencions que, amb esta finalitat, puga rebre d’altres administracions. Està previst iniciar en breu la licitació de les obres, que s’allargaran quasi un any.