La Generalitat adquiere Villa Amparo residència de Machado a Rocafort per 1,4 milions d´euros

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Rocafort > La Generalitat adquiere Villa Amparo residència de Machado a Rocafort per 1,4 milions d´euros

Villa Amparo, la residència del poeta Antonio Machado a Rocafort, ja és de titularitat púbica. La Generalitat ha adquirit l’immoble, fet que va a confirmar el govern valencià  durant la vesprada d´ahir. La Generalitat va formalitzar ahir la compra de Vila Amparo per 1,4 milions d’euros. L’immoble va ser la casa de Machado quan València era capital de la República i consta d’un gran valor històric, arquitectònic, artístic i patrimonial.

La casa on va residir Antonio Machado, Villa Amparo, és un xalet neoclàssic construït a principis del segle XX amb un ampli jardí amb bancs monumentals i pèrgola. Aquesta residència va acollir al poeta i la seua família entre novembre de 1936 i abril de 1938. Allí va rebre a nombrosos intel·lectuals com León Felipe, Rafael Alberti, Max Aub, María Zambrano, Ramón Gaya, a més de Pablo Neruda i Octavio Paz, entre d’altres.


Durant la seua estada en aquesta tradicional vila valenciana, Machado va desenvolupar una important labor literària i cívica, col·laborant amb diverses publicacions i en els actes culturals organitzats pel govern republicà, de manera que l’edifici recull el testimoniatge de part de la vida i obra del poeta.

L’immoble, catalogat de Bé de Rellevància Local, forma part de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià i consta de xalet, pati enllosat i jardí. Ocupa una superfície 31 àrees amb una part edificada de 350 metres quadrats.