La Diputació presenta la cinquena edició del circuito RunCáncer – AECC en el què participen 80 municipis

Gent de l'Horta > Deportes > La Diputació presenta la cinquena edició del circuito RunCáncer – AECC en el què participen 80 municipis

El circuit RunCáncer–AECC arriba a la seua cinquena edició. En esta ocasió, a la iniciativa s’han adherit un total de 80 localitats en el circuit de carreres i marxes solidàries més gran d’Europa.

En l’acte inaugural d’aquesta temporada, presidit pel president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer València, Tomás Trénor, s’han donat cita les principals entitats col·laboradores, municipis participants, així com la diputada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, Isabel García.

García ha destacat la importància d’esta iniciativa quant al foment de l’esport femení, ja que en 2018 “un 78% de dones van participar en les marxes i més de la meitat de les corredores en les carreres de Runcáncer eren dones”. Per la seua part, el president de AECC, Tomás Trénor, ha destacat les fites del RunCáncer: “l’esport com a prevenció de la malaltia, el suport a la investigació i la visibilització del càncer com a problema social”, ha remarcat.

Aquesta cinquena edició arrancarà a Alberic el pròxim 10 de febrer amb una marxa, i la primera carrera tindrà lloc a Rafelbunyol el 3 de març. Dels 80 esdeveniments previstos, 18 tindran la modalitat de carrera, mentre que la resta corresponen a la modalitat de marxa, segons ha destacat Javier Llombart, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a València.

Gràcies a la xifra rècord de 315.000 euros recaptats en la passada edició, enguany s’han pogut becar 5 projectes d’investigació oncològica sobre càncer infantil, mama, pulmó i altres dos sobre leucèmia. Els beneficiaris han sigut Anna Adam i Ezequiel Monferrer, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de València; Cristian García i Beatriz Martín, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe; i Andrea Moreno, de la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València.