La Diputació de València trasllada el Certamen de Bandes a juliol

Gent de l'Horta > Música > Bandas de música > La Diputació de València trasllada el Certamen de Bandes a juliol

Les dates podrien canviar en funció del desenvolupament dels esdeveniments i l’evolució de la pandèmia del Covid-19

La Comissió Organitzadora del 44 Certamen de Bandes de la Diputació de València, després de valorar la informació sobre l’evolució de la pandèmia del Covid-19 amb les dades que arriben des de les autoritats sanitàries, ha decidit ajornar este esdeveniment que s’havia de celebrar els dies 9, 10, 16 i 17 de maig als dos primers caps de setmana del mes de juliol.

Josep Vidal, coordinador del Certamen, ha manifestat que “a hores d’ara resulta molt difícil garantir que res siga definitiu, no obstant això, la idea és poder celebrar el Certamen en les seues seccions quarta i tercera el cap de setmana del 4 i 5 de juliol al TAMA d’Aldaia, i el cap de setmana de l’11 i 12 de juliol a la seu de la Unió Musical de Llíria”.

En eixe sentit ha manifestat Vidal que “s’han dut a terme converses amb les societats musicals implicades i les seus acollidores, i tot i que serà molt complicat reprogramar tantíssimes agendes, totes les parts, sabedores de la dificultat de la situación, han mostrat una actitud molt col·laboradora perquè el certamen es puga dur a terme amb tota normalitat”.

En tot cas, davant les circumstàncies extraordinàries que estan ocorrent estos dies, l’organització del certamen se supedita a com vagen transcorrent els fets ja que, segons afirma el diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, “el més important és que el Certamen de Bandes siga una festa de la música on la gent vinga i gaudisca, també la gent dels pobles on es durà a terme, però això només és possible si la gent no corre cap risc per a la salut i si totes les persones poden acudir amb normalitat i sense problemas”. “Primer la salut i després la resta”, ha insistit Mayor.

Enguany el Certamen de Bandes s’havia previst com un certamen de canvi, amb nous criteris de puntuació ajustats als estàndards europeus i amb la participació de jurats internacionals, i amb una descentralització de seu traslladant-lo de la ciutat de València a les comarques valencianes, un esforç que, en paraules de Jordi Mayor, “ha de fer créixer el Certamen de Bandes, prestigiar-lo i convertir-lo en un referent, per això el certamen s’ha de fer quan es puga dur a terme amb tota normalitat, sense cap pressa, per a que siga un èxit”.

Des de la Comissió Organitzadora s’ha destacat, a més, que un certamen no és només anar a tocar, sinó que darrere de cada actuació hi ha mesos d’assaig i això només podrà ocórrer quan s’haja normalitzat la situació i els músics puguen assajar i preparar les peces del certamen amb tota normalitat.

Des de la Delegació de Bandes s’ha volgut, igualment, llançar un missatge d’ànim a la societat valenciana i al món de la música en particular, amb la voluntat de tornar el més aviat possible a la normalitat des de la prudència i el sentit de la responsabilitat. Igualment, han agraït aquelles iniciatives dels nostres músics, com les dutes a terme este 19 de març i moltes d’altres, que, des del confinament però adreçades a tota la societat valenciana, ens ajuden a alleujar la situació i passar millor este difícil període.