La Diputació aprova per unanimitat la injecció de 180 milions d’euros als ajuntaments valencians

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > La Diputació aprova per unanimitat la injecció de 180 milions d’euros als ajuntaments valencians

Moncada ja va rebre 175.000 € del primer ingrés de 20,6 milions que va realitzar la Diputació. Mentre que d’esta aportació extraordinària li corresponen 343.789 €

La Diputació de València ha aprovat en el ple d’abril una injecció de 180 milions d’euros als ajuntaments de la província. D’una banda, la corporació dóna llum verda al Pla d’Inversions 2020-21, dotat amb 140 milions d’euros, i per una altra, a l’aportació extraordinària de 40 milions que completarà els 20,6 milions ja ingressats als municipis a través del Fons de Cooperació, el mecanisme en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat i que, en el context actual, pretén dotar als municipis de recursos econòmics, a lliure disposició, per a afrontar les conseqüències de la crisi de la COVID-19.

La sessió, celebrada per videoconferència, s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les milers de persones que no han pogut superar el virus, al que ha seguit l’agraïment del president, Toni Gaspar, a totes les persones que amb el seu sacrifici “ens estan ajudant a sobreviure a este malson”.

El president ha instat a no fomentar l’enfrontament i ha agraït l’actitud col·laborativa als grups que formen la corporació, en la línia de “treball discret, silenciós i eficaç” que han adoptat els responsables de la institució des de l’inici de la crisi. Este treball ha fructificat en l’aprovació per unanimitat d’esta injecció de 180 milions d’euros als municipis celebrada per tots els grups, així com en diferents modificacions de crèdit per a la compra de material sanitari com a mascaretes, que ja han començat a distribuir-se entre els ajuntaments de la província.

Suport unànime

El diputat Carlos Gil, en representació del PP, ha mostrat la seua satisfacció tant per l’aprovació del Pla d’Inversions com per les aportacions extraordinàries al Fons de Cooperació, que ve a donar resposta a “la liquiditat que necessiten els ajuntaments”.

També la portaveu de Ciutadans, Rocío Gil, ha considerat que “invertir és créixer, riquesa i ocupació”, en al·lusió al nou pla d’inversions, al mateix temps que recolza la modificació pressupostària per a dotar als ajuntaments de major liquiditat a través del Fons de Cooperació.

Un fons que també ha comptat amb el vot “crític però favorable” del portaveu de Compromís, Xavier Rius, satisfet per la “incorporació de la ciutat de València”. La socialista Pilar Sarrión ha insistit en la importància de totes estes ajudes per a “reactivar l’economia dels municipis, especialment dels més xicotets”.

El representant de VOX en la cambra provincial, Joaquín Alés, ha valorat molt positivament el ple de hui, en el qual s’ha aprovat “ajudar als municipis de manera més decidida que mai”, i s’ha referit al Pla d’Inversions com “un vector fonamental en la revitalització de l’ocupació”.

Mentrestant, el diputat de la Vall ens Uneix, Joan Sanchis, ha mostrat el seu compromís amb la política que posa als ajuntaments i les seues veïnes i veïns en el centre de la gestió provincial i ha tingut paraules d’ànim per a “totes i tots els que estan patint de manera més greu esta crisi sobrevinguda”.

El Fons de Cooperació a L´Horta Nord

Les quantitats que rebran els municipis valencians amb esta aportació extraordinària de 40 millions de la Diputació al Fons de Cooperació oscil·len entre els 1,5 milions que li corresponen a València, que ja va ingressar altres 1,6 milions en el primer pagament de la institució provincial, i els 41.000 euros de Sempere.

L’Horta Nord té assignats 5.234.792 per als 23 municipis que la componen. Moncada ja va rebre 175.000 € del primer ingrés de 20,6 milions que va realitzar la Diputació. Mentre que d’esta aportació extraordinària li corresponen 343.789 €. A estes quantitats caldrà sumar-li els diners que li corresponga del Pla d’Inversions 2020/21 dotat amb 140 milions d’euros.

Fotografías: Diputació de València

Descarga aquí el reparto de los 40 millones de € por poblaciones

Aportación extraordinaria Fondo Cooperación 2020