La Mancomunitat del Carraixet ha celebrado al Palau de la Senyoria d’Alfara del Patriarca una Jornada Informativa sobre el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat i municipis de L´Horta Nord que s´han adherit al projecte. Es tracta d´una estratègia turistica comarcal subvencionada per la Generalitat i el Patronat de Turisme de la Diputació de València.

La presentació de la jornada va ser a càrrec de Llorenç Rodado, President de la Mancomunitat del Carraixet i Alcalde d´Alfara del Patriarca, qui va agrair «el compromís de tots els presents per posar en marxa aquesta iniciativa que aposta pel turisme a nivell comarcal». També, va recalcar el dur treball que queda per davant i el seu interès en què aquest pla no es quede en els tres anys que dura el conveni, sinó que tinga una continuïtat en el temps.

Josep Gisbert, Director d’Estratègia Territorial Turística de la Conselleria de Turisme , per la seua banda, va remarcar la idea de “buscar recursos adequats per a competir en el mercat turístic amb productes de l’Horta Nord” i va oferir una continuïtat amb oportunitats de financiació per part de la Conselleria de Turisme

Als municipis de la Mancomunitat del Carraixet (Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa) s´han sumat en esta iniciativa els Ajuntaments de Meliana, Almàssera, Moncada, Albalat dels Sorells, Godella i Alboraia.

Jornades de Descobriment de L´Horta

Un dels principals objectius del Pla de Dinamització i Governança Turística és la posada en valor de l’horta de València per mitjà del desenvolupament turístic sostenible que compte amb la participació ciutadana.

L’horta de València constituïx un territori singular de gran valor patrimonial i paisatgístic, l’activitat agrícola es desenrotlla en este espai en què la societat contemporània seguix vinculada amb la vida tradicional valenciana. Este és un espai pròxim a la ciutat on es pot disfrutar d’un entorn natural de bona qualitat, de productes gastronòmics i agroalimentaris de primer orde, i de recursos culturals.

Fotografies: Mancomunitat del Carraixet