La Mancomunitat del Carraixet ha preparat per a este dissabte, 27 d’octubre, dos rutes de senderisme a fi de promocionar els camins del Carraixet, dins del marc de desenrotllament del Pla de Dinamització i Governança Turística de la mancomunitat del Carraixet.

Els 4 municipis que conformen la mancomunitat són territoris vinculats i connectats amb l’horta. Dins d’este Pla, estos camins i la seua relació amb l’horta, «es contemplen com una entitat per si mateixa per a constituir-se en un producte turístic de referència com a alternativa i complement a l’activitat agrícola i basat en un gran valor cultural, patrimonial i paisatgístic. A més, el Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet es planteja com una ferramenta de col·laboració entre municipis, a fi de construir un model territorial turístic.

Ruta “Els camins del Carraixet”

La mancomunitat del Carraixet realitzarà una nova jornada de senderisme pels camins del Carraixet el dissabte que ve, 27 d’octubre.

En esta jornada es proposen dos rutes distintes, de diferent distància i recorregut, a fi d’arribar a la major part de la població. Hi haurà una ruta circular, de menys de 5 km, mentres que l’altra ruta serà més llarga, d’uns 15 km aproximadament, si bé les dos són senzilles quant a nivell de dificultat. En ambdós rutes es caminarà pel nucli urbà, descobrint el patrimoni historicoarquitectònic dels municipis de la mancomunitat. A més, i seguint el barranc del Carraixet, es passejarà per l’horta, reforçant l’element d’unió entre els distints municipis. Les dos rutes començaran a Vinalesa i finalitzaran al mateix temps compartint aprenentatges i experiències.

Seguint els camins del Carraixet es visitarà Alfara del Patriarca , Vinalesa, Foios Bonrepòs i Mirambell i els visitants passaran per l’antiga fàbrica de seda, el convent de Sant Dídac, el palau de la Senyoria a Alfara del Patriarca o l´Escorxador de Foios.

Les rutes estan plantejades per a toto tipus de públic i per a inscriure’s serà necessari contactar amb Itinerantur, empresa experta en senderisme interpretatiu que està dissenyant les rutes per a potenciar el desenrotllament turístics sostenible. La reserva es farà a través de info@itinerantur.com o cridant al 611496058.

La primera es una ruta senderista de 15 km a les 8.30 i la segona, una ruta familiar de 4,7 km a les 10 del matí. Ambdues ixen del Pati de la Fàbrica de la Seda i arriben al mateix lloc cap a la una del migdia.