Finalitza la fase de rehabilitació més important de les obres del Palauet de Nolla a Meliana

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Meliana > Finalitza la fase de rehabilitació més important de les obres del Palauet de Nolla a Meliana

L’Ajuntament de Meliana ha recepcionat les obres del palauet de Nolla en haver finalitzat la fase de rehabilitació més important en la recuperació de l’edifici amb una inversió de 579.532,67 €. La rehabilitación va començar a l’abril del 2019 i s’han allargat un poc més del previst per la situació de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID-19.

El palauet de Nolla és un dels edificis patrimonials més importants del municipi i de la comarca i, juntament amb la fàbrica annexa, fou bressol del mosaic Nolla, el paviment industrial de final del segle XIX i mitjan del segle XX que va tindre una expansió comercial d’abast internacional.

L’alcalde i reponsable d’Urbanisme, Josep Riera ha destacat que “ha sigut la primera intervenció integral i en profunditat, ja que hem actuat en elements de consolidació de l’edifici com ara els forjats, tota la fusteria exterior o les façanes sud i est, però també ha servit per a actuar ja en els elements decoratius, com ara àmplies zones de diferents paviments Nolla, les motlures decoratives en escaiola o les pintures decoratives en sostres i parets”. En tots aquests processos, s’ha comptat amb un grup multidisciplinar de professionals i persones expertes.

El cost total del programa ha sigut de 610.000 €, dels quals 252.000 € han correspost a fons europeus FEDER dins del programa de rehabilitació de patrimoni impulsat per la Generalitat Valenciana i la resta a fons propis i de la Diputació de València.

Després d’aquesta intervenció, l’edifici començarà a tindre un ús públic i serà visitable, també com a part de l’oferta turística de Meliana, ja que és un dels elements que aportem a l’itinerari patrimonial del projecte Turisme Carraixet”, ha recordat el màxim responsable municipal

Fotografies: Ajuntament de Meliana