El 18 de novembre de 1893 se inaugure l´estació de Rafelbunyol. FGV amb motiu del 125 aniversari de l’arribada del trenet a Rafelbunyol, ha inaugurat la reposició del Tractor 4, ja restaurat, a l’exterior de l’estació de Rafelbunyol

Durant l’acte, l’alcalde Fran López ha volgut agrair a FGV “el seu magnífic treball, així com el suport donat a Rafelbunyol en totes les iniciatives promogudes amb motiu de l’aniversari d’aquesta infraestructura tan important per al desenvolupament de la comarca.”

Esta peça històrica forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construïda per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servei, va ser restaurat i situat com a monument en 1985, any en què es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tindre sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.