Els alumes de l’ IES La Garrigosa de Meliana realitzen una jornada de voluntariat ambiental en la platja

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Meliana > Els alumes de l’ IES La Garrigosa de Meliana realitzen una jornada de voluntariat ambiental en la platja

45 alumnes de 3er d’ESO de l´IES La Garrigosa de Meliana han replegat selectivament residus I restes vegetals a la duna, que representen l’hàbitat de nidificació i alimentació del corriol camanegre I vegetació exòtica invasora, que competeix pels recursos amb la mediterrània. Així mateix s’ha plantat una espècie autòctona en el dunar.

A la platja de Meliana s’han retirat 2.352 kg d’ungla de gat (Carpobrotus edulis), principalment, i d’altres invasores que s’han dut en bosses de ràfia al contenidor de restes vegetals de l’ecoparc. També s’han plantat 126 plançons de perlina marina (Otanthus maritimus), espècie de gran importància estructural perquè ajuda a fixar el sistema dunar i a regenerar els hàbitats pioners que requereix el corriol camanegre. Així mateix, s’han replegat 22 kg de fem.

El projecte de renaturalització de platges, finançat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València que compta amb la participació de SEO/BirdlLife – Comunitat Valenciana junt amb 8 ajuntaments (Sagunt, Meliana, Alboraia, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Piles i Oliva), promourà durant els propers mesos diverses accions per a la millora de l’hàbitat del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), com per exemple la protecció dels trams on nidifica, l’increment de la biodiversitat dunar i sobretot, la sensibilització i la participació ciutadana. El projecte també pretén sensibilitzar, conscienciar i implicar a la ciutadania en la importància de recuperar la naturalitat de les platges.

Fotografíes: Ajuntament de Meliana