El Torneig de fútbol Cotif celebra els seus 35 anys provant el VAR que arriba a Espanya

Gent de l'Horta > Deportes > El Torneig de fútbol Cotif celebra els seus 35 anys provant el VAR que arriba a Espanya

La trenta-cinquena edició del Torneig Internacional del Cotif arrancarà el 28 de juliol en l’estadi Els Arcs de l’Alcúdia amb una important novetat, com és la utilització del VAR en tots els partits del torneig. Una bona forma de celebrar els 35 anys d’aquesta competició pionera que «impulsa el futbol base i femení i porta el nom de l’Alcúdia i València per tot el món», segons ha destacat la responsable d’Esports de la Diputació, Isabel García.

La corporació provincial manté la seua implicació amb aquest esdeveniment esportiu al qual aporta 50.000 euros per a l’organització i en el qual ha invertit altres partides amb les quals s’ha pogut ampliar en 1.500 persones l’aforament de l’estadi Els Arcs.

La presentació del torneig s´ha celebrat en el pati dels Scala de la Diputació, con la presencia del president del València CF, Anil Murthy, el president d’honor del Llevant UD, Franscisco Fenollosa, l’ex porter del València CF Andrés Palop, el conseller i ambaixador del València CF, Juan Cruz Sol i la directora del Llevant Femení, Maider Castillo, entre altres personalitats del món del futbol.

El president del València CF, Anil Murthy, ha felicitat als responsables del Cotif pel 35 aniversari del torneig i ha valorat la importància del futbol base, pel qual aposta decididament el club des de la seua escola a Paterna. També s’ha pronunciat el president del València CF sobre l’arribada del VAR al futbol espanyol: «hem d’acostumar-nos a aquesta novetat; el futbol canvia i cal canviar amb el futbol».

El cartell

Si alguna cosa no canvia, és el nivell dels participants del Cotif, que portarà de nou el nom de l’Alcúdia, de la Ribera i de València de tornada per l’univers futbolístic. En el quadre masculí, el prestigiós torneig de futbol sub-20 comptarà amb 10 seleccions, entre elles la Valenciana, que es mesurarà als combinats nacionals de Rússia, Argentina, el Marroc, Costa Rica, Uruguai, Mauritània, Índia, Veneçuela i Qatar.

Més de tres dècades de futbol sub-20 als Arcs, la gespa del qual han trepitjat estels mundials com Kaka, Dani Alves, Isco, Shevchenko, Sergio Busquets, Iker Casillas i James Rodríguez, llavors promeses. També exvalencianistes com David Albelda, Mendieta, Paco Alcàsser, Jordi Alba i Andrés Palop, el porter natural de l’Alcúdia per al qual el Cotif va ser «la rampa d’eixida cap al món professional».

La pilota rodarà als Arcs, un any més, entre el 28 de juliol i el 8 d’agost.