El Ple aprova la moció de Compromís per a realizar fires i mercats agrícolas i crear una marca propia de la taronja de Moncada

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > El Ple aprova la moció de Compromís per a realizar fires i mercats agrícolas i crear una marca propia de la taronja de Moncada

El Ple de l’Ajuntament de Montcada ha aprovat la proposta de Compromís per a establir fires i mercats agrícoles i crear una marca pròpia per a la taronja de la localitat. Aquesta moció planteja que els agricultors puguen donar eixida a les seues collites en èpoques on els preus estiguen molt baixos, fomentant també el consum de proximitat als veïns del municipi.

“El que pretenem és què l’equip de govern prenga consciència de la precària situació del camp a Montcada i mostre sensibilitat social cap als llauradors, aportant solucions i habilitant estos mercats agrícoles que són beneficiosos, tal com s’ha demostrat en altres pobles”, ha explicat el regidor de Compromís a l’Ajuntament de Montcada, Pep Esplà.

També s’ha aprovat que el consistori cree una marca pròpia per a la taronja de Montcada per potenciar la seua comercialització i el seu reconeixement, ja que un alt percentatge de les terres al municipi estan cultivades amb cítrics.

Compromis ha agraït als grups polítics “el seu suport a la nostra proposta, que no dubtem ajudarà als nostres llauradors. Este acord coincideix en la primera convocatòria del Consell Local Agrari després de molts anys, que és l’aposta de Compromís per donar participació i l’espai on debatre el futur del nostre camp”.