El col·legi Domus de Godella recapta 10.000 € per a la construcció d’un pou en un poblat de Kenya

Gent de l'Horta > Poblaciones de l'Horta > Godella > El col·legi Domus de Godella recapta 10.000 € per a la construcció d’un pou en un poblat de Kenya

El projecte ApS de l’alumnat del Domus ha ajudat a l’ONG Ekalakala Niños Felices a recaptar els fons suficients per a construir un pou en el poblat kenià d’Ekalakala. L’ONG valenciana Ekalakala Niños Felices ha recaptat, a través del Col·legi Domus de Godella, un total de 10.000 euros per a la construcció d’un pou d’aigua en el poblat kenià de Ekalakala, situat a 140 quilòmetres al nord-est de Nairobi.

Aquesta ONG que va ser fundada en 2016 per les germanes, i exalumes del col·legi Domus, Sofia i Alex Linares Van der Lem, ha permès cobrir diferents objectius educacionals. A través de l’ajuda humanitària han aconseguit inculcar valors i conscienciar a l’alumnat sobre la problemàtica per a l’accés a l’aigua que existeix en moltes regions del planeta, un bé cada vegada més escàs i preuat. Durant tot el curs, els estudiants de 1r de Batxillerat han organitzat diferents iniciatives (sopar solidari, venda de polseres, concursos, carrera solidària, crowfunding) a través de les quals han aconseguit recaptar la quantitat necessària i treballar valors tan importants com la solidaritat i la generositat amb els més necessitats.

Després de tot un any de treball s’ha posat la guinda al projecte d’ApS (Aprenentatge per Servei) iniciat el setembre passat en les assignatures d’Economia i Geografia. Un projecte que consisteix en una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat per a implicar els alumnes en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo. L’ApS summa intencionalitat curricular i intencionalitat solidària amb una utilitat social.

I gràcies a les diferents iniciatives desenvolupades durant el curs s’ha aconseguit recaptar els 10.000 € necessaris per a la construcció d’un pou que possibilitarà l’accés a l’aigua a tota la població d’Ekalakala, a Kenya.

Fotografia: Col-legi Domus de Godella