Compromís Montcada ha entregat hui a la Alcaldessa, Amparo Orts, i al secretari local del PSPV i Primer Tinent d’Alcaldia, Agustín Sales, un document per arribar a «un pacte de progrés a la ciutat de Montcada i conformar un govern de coalició que done estabilitat i una majoria absoluta còmoda durant els pròxims 4 anys».

Pep Esplá Cap de Llista de Compromís ha dit que: “El PSPV ha optat per pactar amb la dreta de PP i C’s les primeres mesures de la legislatura, com els sous i els alliberats, però la ciutadania de Montcada no va votar això. No va donar la majoria absoluta a cap partit i va votar que les forces d’esquerres s’entengueren i arribaren a un pacte de progrés que duga endavant els reptes de futur que té Montcada” I es que la negociació per arribar a este pacte es va trencar a principis de juny degut a les incompatibilitats des del punt de vista organitzatiu, en canvi, sí es va arribar a una sèrie d’acords programàtics entre ambdós partits».

Hui hem sabut que en la primera negociació per a arribar a un pacte que va tindre lloc el mes de juny Compromís per Montcada va demanar: Una Vicealcaldia, 3 membres a la Junta de Govern Local, 2 Presidències de Comissions, la representació a l’EMSHI i les regidories de Promoció Econòmica, Joventut, Cultura, Educació, Diversitat Funcional, Participació Ciutadana i Memòria Històrica

La formació nacionalista te molt clar que «negociar, per a nosaltres, significa cedir i renunciar. L’amenaça de la dreta i el silenci de l’equip de govern i del PSPV ha fet que hàgem reflexionat per a trobar la millor solució per al bé de la nostra ciutat. No demanen res impossible, simplement volem regidories amb pes per a gestionar-les i dur endavant les polítiques que necessita Montcada”, ha expressat el partit valencianista»

Per això, Compromís entraria a l’equip de govern només amb 2 representants a la Junta de Govern i les regidories de Joventut, Cultura, Diversitat Funcional i Participació Ciutadana. “No demanem cap regidoria important, són els nostres mínims. El PSPV ja no té cap excusa per no pactar en nosaltres i conformar el govern que Montcada va decider el 26 de maig. Si segueix preferint pactar amb PP i C’s, el PSPV estaria enganyant als ciutadans que els van votar”.

«Des de Compromís per Montcada no donem per acabades les negociacions per conformar a la nostra ciutat un govern de progrés. Entenem que la ciutadania no ha atorgat la majoria absoluta a cap partit i que ha obligat les forçes d’esquerres, PSPV i Compromís, a pactar per a arribar a un entesa. Per aquest motiu, hem arribat a una sèrie d’acords programàtics entre ambdós partits, però la comunicació es va interrompre a l’hora de decidir les regidories que tindria cada partit. Davant d’aquesta situació, i després d’una reflexió, ha afirmat Pep Esplá

Compromís ha decidit «quines serien les nostres condicions des d’un punt de vista organitzatiu per tancar un govern de progrés a la nostra ciutat, que asseguraria una majoria absoluta còmoda per a aprovar tots els pressupostos necessaris per plasmar econòmicament les polítiques acordades i dur endavant les reformes pendents que té»