Compromís per Montcada llança la campanya “Apadrina un comerç” per a ajudar el xicotet comerç

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromís per Montcada llança la campanya “Apadrina un comerç” per a ajudar el xicotet comerç

Compromís per Montcada ha posat en marxa la campanya #ApadrinaUnComerç “amb què volen ajudar el xicotet comerç local de proximitat, així com també els bars i locals d’oci afectats per la crisi del Coronavirus”.

La campanya consisteix en “apadrinar un comerç, de manera que la persona paga per avançat uns diners a la botiga o a un establiment de la localitat per a comprar o consumir un producte o un servei quan el confinament acabe”.

Els autònoms i xicotets comerciants han de seguir pagant el lloguer, taxes, impostos…mentre no ingressen res per la situació en què ens trobem. És una manera de fer que tinguen liquiditat ara, i a la vegada garantir el consum futur”, ha explicat la formació taronja.

Compromís per Montcada abans de posar en marxa la iniciativa ha parlat amb l’Associació de Comerciants de Montcada “a qui ha semblat una molt bona iniciativa i per això, la idea és col·laborar en la campanya conjuntament”.

Així mateix, els comerços de la localitat que vulguen adherir-s’hi, podran fer-ho “telefonant o enviant un whatsapp al 601014362 o escrivint un correu a compromismontcada@gmail.com. De fet, ja hi ha confirmats alguns dels comerços, establiments i locals que se sumen a la iniciativa”.

Accions per ajudar a la ciutadania

Com a primera acció concreta de Compromís per Montcada en la campanya, està “l’aportació d’una part del sou del seu regidor alliberat, per a comprometre’s a l’organització d’ activitats culturals (actuació musical, presentació de llibres, sopars literaris) en locals d’oci del municipi. Ja s’ha parlat amb alguns establiments per a posar data i hora a la primera proposta cultural”.

La formació taronja ha informat que ha estat activa des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social “amb múltiples iniciatives per a contrarrestar-la i combatre’n els efectes”.

A més de les iniciatives institucionals, en forma de propostes, preguntes i mocions que presenta en l’Ajuntament per a col·laborar fent gestió política des de la seua posició de partit en l’oposició, “també està actiu amb propostes pròpies que posa en marxa en el municipi, pel seu compte, com a col·lectiu municipal amb l’objectiu d’actuar sense més finalitat que ajudar la ciutadania de Montcada”