Compromis Montcada presenta una moció al Ple en la qual demana el cessament de la cunyada de l’Alcaldessa com a assessora del Pspv

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromis Montcada presenta una moció al Ple en la qual demana el cessament de la cunyada de l’Alcaldessa com a assessora del Pspv

La formació taronja ha presentat per registre d’entrada de l’Ajuntament de Moncada una moció pel procediment d’urgència, en la qual demana el cessament de Pilar Pérez germana del regidor de festes i cunyada de l’Alcaldessa, com a assessora del grup municipal del Pspv a l’Ajuntament de Moncada. Compromís afirma que “ el dimarts 17 de setembre tots vam conéixer, a través de la premsa, el nomenament de Pilar Pérez Aranda, com una de les assessores del grup socialista.

La moció signada pel portaveu de Compromís Montcada Álvaro Gonzalvo Moreno argumenta que “el nomenament d’aquesta assessora no hauria d’haver ocasionat cap polèmica, però aquesta persona resulta ser la germana del regidor de festes i cunyada de l’Alcaldessa”

Aclareixen no obstant això en l’escrit que “som conscients que el nomenament dels assessors correspon a l’Alcaldia, que els efectua mitjançant resolució, per la qual cosa el Ple no és competent en aquesta matèria”, encara que recalquen que “així mateix des del grup municipal de Compromís creiem necessari debatre aquesta moció a causa de l’alarma social que s’ha generat en el municipi, a l’ésser aquest un comportament que demostra poca ètica i estètica per part de l’equip de govern que incorre en un nepotisme que no hauria de ser el que vaig guiar les polítiques d’aquest Ajuntament”

Per tot l’argumentat demanen que “l’Alcaldessa rectifique i destituïsca a Pilar Pérez com a assessora del grup municipal socialista i que a partir d’ara els nomenaments d’assessors no es facen seguint criteris de proximitat familiar si no de capacitació i validesa per al càrrec que ostenten”

Batalla a camp obert

La moció presentada per Compromís per a ser debatuda demà en el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Moncada ha travessat una línia després de la qual s’obri una batalla amb conseqüències desconegudes. No es poden utilitzar a les persones en política per molt que el procediment per a nombral@s no siga ètic, moral i ajustat a les bones formes.

Per esta regla de tres Compromís hauria de demanar la destitució dels assessors de tots els partits polítics nomenats per l’Ajuntament, perquè a hores d´ara ningú ha demostrat la seua capacitació i validesa com es demana per a esta assessora. Això seria una barbaritat perquè és un dret establit en el procediment administratiu dels Ajuntaments que una vegada se signa un decret d’Alcaldia habilitant partides per a l’alliberament i contractació d’assessors, els partits fan ús d’un dret que és seu i que Compromís no pot coartar.

És evident que existeix una confrontació entre aquestes dues formacions polítiques que porta arrossegant des de 2015 quan no van ser capaces de posar-se d’acord per a enebrar una majoria que governara Moncada. El que va començar com un desacord s’ha convertit després de les eleccions de 2019 en un duel a l’alba en el qual tot val.

Compromís va intentar arribar a un acord amb el pspv després de les eleccions de maig que a ulls de tots ha acabat com el “rosari de l’aurora”. Hem passat d’una petició d´alternança en l’Alcaldia, tinences d’alcaldia i regidories de pes a una segona ofereix via documente, mitjans de comunicació i fins i tot plens en els quals ja no hi ha alternança en l’Alcaldia i es demanen regidories de menor pes . Oblida Compromís que si el Pspv ha sigut capaç de governar en l’anterior legislatura primer amb 7 regidors, després amb 5 i prorrogues successives de pressupostos, és difícil que amb 9 regidors el Pspv els necessite en esta legislatura.

Segurament les expectatives de Compromís respecte a les negociacions amb el Pspv eren molt més ambicioses que en el que finalment s’han convertit. El problema ha de seguir en la política, els programes, el consens i la capacitat per a entendre’s. Mai eixa batalla ha de saltar a les persones amb nom i cognoms. Hi ha un refrany valencià que diu que hi ha tres coses intocables “l´aigua, la dona i la Mare de Déu” i en política jo afegiria una altra “les persones”.