Compromís demana a l’alcaldessa que recomane l’autoconfinament als ciutadans de Montcada

Gent de l'Horta > Ayuntamientos > Compromís demana a l’alcaldessa que recomane l’autoconfinament als ciutadans de Montcada

Compromís Montcada creu que és moment “davant de la situació actual” de “prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis” ha explicat el seu portaveu Álvaro Gonzalvo.

Per això la formació taronja ha demanat a l’alcaldessa que, “a través d’un ban, recomane l’autoconfinament a la ciutadania”. Compromís fa aquesta petició “després què el municipi estiga patint una incidència acumulada del virus de vora 1200, més del doble que a la resta de l’estat, i que s’hagen registrat més de 250 positius en els últims 14 dies”.

“A partir de 250 d’incidència ja es considera risc extrem, i nosaltres l’estem quintuplicant. Per això, dins de les competències que té un ajuntament, l’alcaldessa hauria de recomanar als veïns que es quedaren a casa, eixint el menys possible, per frenar els contagis, preservar vides i evitar el col·lapse del sistema sanitari i del nostre ambulatori”, ha explicat, Álvaro Gonzalvo.

En el cas de què Montcada decretara este autoconfinament voluntari, no seria la primera en fer-ho. Municipis com Godella, Torrent, Paterna, Mislata, Catarroja o València ja ho han demanat, davant el preocupant augment dels casos positius.

Així mateix, la formació valencianista ha registrat una moció per al proper Ple demanant l’adopció de mesures més contundents enfront de la COVID. “Des de Compromís entenem que la dicotomia salut vs. economia és una dicotomia falsa perquè, tal com estan apuntant tant la ciència com també les dades econòmiques, sense salut no n’hi ha economia”,.