El portaveu de Compromís per Montcada, Pep Esplà, ha criticat que “el partit Socialista ha preferit pactar amb la dreta del PP i de C’s abans que arribar a un acord amb Compromís. El PSOE ha triat, ha preferit la dreta abans que pactar amb l’esquerra”. La formació taronja diu que el seu lider “ha tornat a ficar en evidència el pacte del PSOE amb PP i C’s. al ple on es varen aprovar els assessors que tindrà cada grup municipal (3 PSOE, 1 C’s i 1 PP) va explicar

Així mateix ha preguntat a quins altres acords i pactes han arribat, ja que, “fa unes setmanes, l’equip de govern va aprovar la seua proposta d’alliberaments amb els vots positius de la dreta, pactant amb C’s també la representació del nostre municipi a l’EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus), on el portaveu de C’s, Jesús Gimeno, serà el representant escollit.

Cal dir que aquests pactes són completament legals, però crec que els ciutadans tenim dret a conéixer-los i a saber per on van les preferències del Partit Socialista”, va exposar Pep Esplà.  Així mateix, Compromís critica que no els hagen ni cridat per a consensuar les subvencions a les associacions que van ser aprovades al ple d’aquest dimecres, com si ho ha fet amb C’s, com va reconèixer el seu propi portaveu.

La ciutadania va votar el 28 de maig per un govern progressista de PSOE i Compromís, no entenem com el Partit Socialista no ha escoltat els seus votants i militants que demanen una entesa de progrés amb nosaltres i no amb la dreta de PP i C’s”, ha puntualitzat Esplà.