El Consorci Pactem Nord ha renovat el conveni amb el programa Incorpora, de l’Obra Social la Caixa, l’objectiu de la qual és la inserció soci laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La xarxa Incorpora Comunitat Valenciana està formada per 19 entitats: Pactem Nord com a coordinadora; Associació Bona Gent; Asprona; Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló; Centre de Formació Professional-Xàbec; Cruz Roja Española Castelló; Fundación Adsis; Fundación Nova Feina Quart de Poblet; Fundación Nova Feina Alacant; Fundació Tots Units; Fundación La Merced Migraciones; Fundación Novaterra; COCEMFE Valencia; COCEMFE Alicante; Asociación AMIG@S del Cerezo; Cruz Roja Alicante, Secretariado Gitano Alacant, Secretariado Gitano Valencia i COCEMFE Castelló.

En aquestes entitats treballen un total de 33 professionals de la inserció laboral, que l’any 2017 van facilitar la consecució de 1.517 llocs de treball a la Comunitat Valenciana, comptant amb l’ajuda de 518 empreses locals.

Un altre de les facetes de la labor d’Incorpora se centra en l’autoocupació, coordinat conjuntament per Pactem Nord i Nova Feina Alacant. Per mitjà d’esta línia de treball, persones amb capacitat emprenedora i actitud s’involucren en una nova manera d’integrar-se en el mercat laboral.

En totes les línies de treball d’Incorpora la persona tècnica d’inserció laboral és una figura essencial, ja que desenvolupa un procés personalitzat. Entre les tasques que realitzen els tècnics d’inserció laboral s’inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguen sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses amb el programa.

Professionals i responsables del Consorci Pactem Nord. Foto Pactem Nord